ГоловнаПолітика

Янукович заявив, що Фірташ і Льовочкін "руйнували Партію регіонів зсередини"

Екс-президент заявив, що "Беркут" перевищив свої повноваження 30 листопада 2013 року.

Янукович заявив, що Фірташ і Льовочкін "руйнували Партію регіонів зсередини"
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Віктор Янукович стверджує, що під час подій на Майдані всередині владної тоді Партії регіонів діяла "опозиція", яка під тиском олігархів "руйнувала її зсередини".

Про це він заявив під час відеодопиту в суді.

Зокрема, екс-президент заявив про підтримку опозиції у фракції бізнесменом Дмитром Фірташем і депутатом Верховної Ради Сергієм Льовочкіним.

"Ми знали, що всередині, наприклад, фракції Партії регіонів працювала опозиція, і депутати, які залежали від деяких олігархів, вони почали схилятися в бік опозиції. Це було не раз, не два - за останній тиждень їхня позиція була такою: як скаже господар", - сказав Янукович.

Він також уточнив, що мова йде про велику групу всередині фракції, яку очолював Сергій Тігіпко.

"І він відверто мені сказав: я з вами згоден, Вікторе Федоровичу, але мене схиляє Фірташ. І поруч із ним Льовочкін, який також грав у свої ігри. І, врешті-решт, вони зруйнували коаліцію, і, врешті-решт, вони зруйнували фактично стабільність у країні", - сказав екс-президент.

Янукович також визнав, що "Беркут" перевищив свої повноваження 30 листопада 2013 року, при цьому він звинуватив Льовочкіна в причетності до цього.

"Тому що студентів на той час там уже не було. Туди підійшли радикали, і вони почали провокувати "Беркут". "Беркут", на мій погляд, перевищив свої повноваження. Але це моя точка зору. Її треба було підтвердити розслідуванням", - сказав екс-президент.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив Януковича про підозру в зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram