ГоловнаПолітика

Прокурор: Янукович перед розстрілами на Майдані дзвонив Медведчуку в Росію, а Азаров літав до Путіна

Встановлено 54 телефонні контакти між Януковичем і Медведчуком у період Майдану.

Прокурор: Янукович перед розстрілами на Майдані дзвонив Медведчуку в Росію, а Азаров літав до Путіна
Фото: EPA/UPG

Представники звинувачення під час допиту колишнього президента Віктора Януковича заявили, що вранці 20 лютого 2014 року він дзвонив у Росію на телефон Віктора Медведчука.

"Встановлено як мінімум 54 телефонні контакти між вами і Медведчуком у період між груднем 2013 року і лютим 2014 року", - заявив представник звинувачення, після чого продовжив:

"20 лютого 2014 року в період між 8:56 і 8:58 - тобто якраз перед тим, як відбулися масові розстріли протестувальників, зафіксовано три вихідні дзвінки з вашого особистого мобільного телефону російському абоненту, після чого о 8:59 ви зі свого мобільного телефону зробили телефонний дзвінок на номер Медведчука. Тривалість контакту становила 144 секунди. Після цього о 9:11 ви вже з іншого мобільного телефону, яким користувалися постійно, зробили ще один дзвінок на телефон Медведчука тривалістю 49 секунд", - сказав обвинувач.

Також прокурор розповів про візит Миколи Азарова, якого на той час було звільнено з посади прем'єр-міністра, в Росію.

"18-19 лютого, тобто вже після початку загострення протестів і вбивств у центрі Києва, Азаров (через три тижні після відставки з посади прем'єр-міністра України) разом зі своїм сином Азаровим і співробітником УДО Масютою здійснив поїздку в РФ. А саме 18 лютого 2014 року близько 14:30 вилетів чартерним рейсом у Санкт-Петербург. При цьому він зустрічався з першими керівниками Росії, зокрема президентом Росії Путіним", - сказав прокурор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram