ГоловнаПолітика

Турчинов спростував заяву Росії про плани України провести ракетні стрільби біля Криму

Істерика Росії позбавлена здорового глузду.

Турчинов спростував заяву Росії про плани України провести ракетні стрільби біля Криму
Фото: Макс Требухов

Секретар Ради національної безпеки України Олександр Турчинов заявив, що Україна не планує проводити ракетні випробування в Керченській протоці.

Про це він сказав, коментуючи заяву Федерального агентства повітряного транспорту РФ про нібито "порушення українською стороною російського повітряного простору під час випробувань ракетної зброї", повідомляє прес-служба РНБО.

"Істерика Росії про те, що Україна, порушуючи всі міжнародні угоди, в односторонньому порядку прийняла рішення про проведення ракетних випробувань у "суверенному повітряному просторі РФ", позбавлена здорового глузду", - зазначив Олександр Турчинов.

Секретар РНБО нагадав, що згідно з усіма міжнародними угодами суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки, а далі, на захід від протоки, згідно з усіма міжнародними угодами перебуває суверенний повітряний простір України.

Таким чином, всі заплановані ракетні випробування проводяться Україною повністю в рамках міжнародних угод і зобов'язань.

"Тому просимо РФ не заважати випробуванням своїми істериками і провокаціями", - підсумував Турчинов.

Нагадаємо, в листопаді президент Петро Порошенко повідомив про чергові успішні випробування нової української ракети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram