ГоловнаПолітика

Мешканця Рівного засуджено за агітацію створення "Поліської народної республіки"

Поборник сепаратизму в скоєному розкаявся і отримав два роки іспитового терміну замість п'яти років ув'язнення.

Мешканця Рівного засуджено за агітацію створення "Поліської народної республіки"
Фото: rivne1.tv

У Рівному місцевого жителя засуджено за агітацію створення "Поліської народної республіки", інформує прес-служба прокуратури Рівненської області.

"До кримінальної відповідальності притягнуто 20-річного рівнянина, який скоїв замах на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч.2 ст.110 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що чоловік намагався поширити серед жителів північних районів Рівненської області листівки із закликами про ліквідацію української державності та освіти на території України незалежного державного утворення так званої "Поліської народної республіки", організації масових заворушень, а також розмістити триколор терорганізації "Донецька республіка" в одному з міст області. Однак у вересні 2016 року його було затримано оперативниками контррозвідки органів безпеки, а листівки із сепаратистськими закликами і триколор - вилучено.

Суд визнав рівнянина винним в скоєнні інкримінованого йому злочину і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років. З урахуванням того, що підсудний щиро розкаявся у скоєному злочині і до кримінальної відповідальності притягується вперше, суд пом'якшив вирок до 2 років випробувального терміну.

Нагадаємо, в жовтні СБУ затримала поборницю "Сумської народної республіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram