ГоловнаПолітика

"Нафтогаз" оголосив тендер на охорону Коболєва за 0,8 млн гривень

Компанія заявила про загрозу для життя свого керівника.

"Нафтогаз" оголосив тендер на охорону Коболєва за 0,8 млн гривень
Андрей Коболев
Фото: EPA/UPG

НАК "Нафтогаз України" оголосила тендер на надання послуг із забезпечення особистої охорони голови правління компанії Андрія Коболєва в 2017 році.

"Згідно з повідомленнями правоохоронних органів існує реальна загроза виникнення небезпеки для життя і здоров'я голови правління "Нафтогазу України", - сказано в тендерній документації.

Ця загроза, як стверджується, викликана складністю внутрішньоекономічною і зовнішньополітичною ситуацією в країні, яка, своєю чергою, обумовлена збройним конфліктом на сході країни і "спробами окремих деструктивних сил дестабілізувати роботу органів влади, і управління окремими важливими для економіки України підприємствами, одним з яких є НАК "Нафтогаз України".

Згідно із законодавством, ці послуги можуть надаватися тільки працівниками поліції охорони Національної поліції.

Очікувана вартість закупівлі становить 827 тис. гривень. Термін надання послуг - до 31 грудня 2017 року включно. Остаточний термін подачі пропозицій конкурсних торгів - до 15:00 12 грудня 2016 року.

Нагадаємо, влітку "Нафтогаз України" оголосив тендер на закупівлю броньованого автомобіля преміум-клас Mercedes Benz S600 Guard вартістю близько 5,1 млн грн, що викликало гостру критику. У компанії пояснювали необхідність закупівлі бронеавтомобіля для голови компанії Андрія Коболєва ризиками, пов'язаними з процесом в Стокгольмському арбітражі. Через скандал, що вибухнув, закупівля автомобіля була скасована.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram