ГоловнаПолітика

Аваков відмовився забезпечити доставку "беркутівців" у суд в п'ятницю

Міністр запідозрив провокацію.

Аваков відмовився забезпечити доставку "беркутівців" у суд в п'ятницю
Арсен Аваков
Фото: Facebook/Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Національна поліція і Нацгвардія не вступатимуть у силовий конфлікт із протестувальниками, щоб доправити колишніх бійців "Беркута" в суд в п'ятницю заради допиту колишнього президента Віктора Януковича.

"Янукович уже досить спровокував крові і бід в Україні. МВС не братиме участі в черговій провокації московської маріонетки і не вступатиме в силовий конфлікт з протестувальниками. Тим паче, що погляди і мотиви цих людей нам зрозумілі і багато в чому ми їх поділяємо. Національна поліція і Нацгвардія забезпечать доставку підсудних у суд, щойно буде технічна можливість, і при цьому нам не будуть нав'язувати участь у провокації, яка розігрується екс-президентом-утікачем під диктовку країни-агресора", - написав Аваков у фейсбуці.

Нагадаємо, допит Януковича по відеозв'язку, який мав початися в п'ятницю о 13:00, відклали на 13:00 28 листопада. Рішення про перенесення допиту ухвалили у зв'язку з тим, що правоохоронці не змогли доставити в залу засідань обвинувачених "беркутівців". Це сталося тому, що кілька десятків людей з прапорами "Правого сектору" заблокували виїзд з Лук'янівського СІЗО.

Янукович же прибув у Ростовський обласний суд, звідки мали організувати відеозв'язок.

Допит Януковича має відбутися в рамках справи проти п'ятьох колишніх "беркутівців", яких підозрюють у вбивстві 48 євромайданівців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram