ГоловнаПолітика

Депутати не відреагували на прохання волонтерів пожертвувати частину заощаджень на армію

Тепер листи надішлють чиновникам на чолі з Гройсманом.

Депутати не відреагували на прохання волонтерів пожертвувати частину заощаджень на армію
Фото: facebook.com/backandalive/

Депутати Верховної Ради поки що не відреагували на волонтерський проект "еДесятина", в рамках якого їм було запропоновано пожертвувати частину своїх статків на армію.

Про це йдеться в фейсбуці волонтерської організації "Повернись живим".

Дотепер волонтери відправили вже три десятки листів, але отримали лише одну відповідь - від нардепа Віталія Хомутинніка. З ним провели зустріч, але грошей депутат наразі не дав.

"З усіх цифр, вказаних депутатами в е-деклараціях, поки що на потреби армії надійшли тільки нулі. Що ж, нулів у сумі їхніх заощаджень - дійсно багато, але, на жаль, тепловізори за одні лише нулі не купити. Можливо, у депутатів і мерів через необхідність всіляко дбати, насамперед, про свої округи, на армію просто не залишається вільних грошей? Тому сьогодні ми вирішили звернутися до тих людей, у яких «вотчина» - вся країна, і які, вступаючи на службу, давали клятву про неї піклуватися. Сьогоднішні адресати - справжні «слуги народу», тобто держслужбовці вищої ланки", - зазначають волонтери.

Серед адресатів - прем'єр-міністр Володимир Гройсман, міністр юстиції Павло Петренко, голови Полтавської ОДА, Волинської ОДА, Чернігівської ОДА, Дніпропетровської ОДА, Миколаївської ОДА, а також кілька чиновників, які задекларували мультимільйонні статки.

Інформація про те, кому вже були надіслані звернення раніше, і про отримані відповіді, доступна на Google Docs.

Реквізити та контакти організації - на її сторінці в фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram