ГоловнаПолітика

Наливайченко закликав Раду створити спеціалізований суд для розгляду справ про злочини проти Майдану

"В Україн повинен з'явитися хоч один суд, який поважають".

Наливайченко закликав Раду створити спеціалізований суд для розгляду справ про злочини проти Майдану
Фото: Макс Требухов

Лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко переконаний, що злочини проти Майдану повинен розслідувати спеціально створений суд. Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne.

"Я переконаний, що в Україні потрібно законодавцеві, парламентаріям створити окрему судову палату, так званий окремий трибунал, де би розглядалися подібні справи", - наголосив Наливайченко.

Зволікання зі створенням такого суду екс-голова СБУ пояснив відсутністю політичної волі. "Немає політичної волі, немає готовності, і в деяких тремтять коліна йти в суд і давати показання. Я маю на увазі тих, хто зараз залишився, в тому числі на керівних посадах і в правоохоронних органах, і в органах державної влади", - сказав він.

Наливайченко закликав усіх народних депутатів об'єднатися для ухвалення закону про створення такого суду. "Тому що генеральний прокурор повинен мати суд, куди він принесе всі ці кримінальні провадження", - зауважив політик.

За його словами, і президент, і парламент зараз повинні продемонструвати, що налаштовані на те, щоб в Україні з'явився хоч один суд, який поважають, в який прийшли нові люди, які знають, як доводити справи до судових вироків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram