ГоловнаПолітика

Туск і Юнкер підтвердили виконання Україною зобов'язань щодо безвізу, але рішення поки що не прийнято

Юнкер сподівається, що скасування віз відбудеться до кінця 2016 року.

Туск і Юнкер підтвердили виконання Україною зобов'язань щодо безвізу, але рішення поки що не прийнято
Фото: пресс-служба президента

Голова Європейської ради Дональд Туск і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підтвердили, що Україна виконала всі умови для надання їй безвізового режиму з ЄС.

Про це вони сказали на прес-конференції після саміту Україна-ЄС.

Зокрема Юнкер заявив, що Європейська комісія, як і раніше, підтримує резолюцію, в рамках якої Єврораді і Європарламенту було запропоновано надати безвізовий режим Україні.

"Україна виконала всі вимоги, які були нами поставлені, і тому Євросоюз тепер повинен виконати своє зобов'язання", - зазначив він.

Голова Єврокомісії також висловив надію, що це буде зроблено до кінця 2016 року.

"Я щасливий, тому що всі країни-члени ЄС ухвалили, що Україна готова до безвізового режиму. Це рішення є визнанням досягнень України у виконанні європейських стандартів", - сказав Туск.

Він також підкреслив, що рішення набуде чинності, щойно Європарламент і Європейська рада досягнуть згоди у питанні реформи візової політики ЄС.

"Зараз справа виключно за розробкою механізму призупинення безвізового режиму для третіх країн, яка вже ведеться структурами ЄС... Я хотів би підкреслити, що ця дискусія не стосується України більшою мірою, тому що Україна все виконала і виконала досконало", - зазначив Туск.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада закликала ЄС скасувати візи для українців, нагадавши, що Україна виконала всі 144 вимоги для цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram