ГоловнаПолітика

Луценко оголосив догану прокурору Сусу за брехню в декларації

Прокурор забув вказати в анкеті чесноти бабусин позашляховик Audi Q7.

Луценко оголосив догану прокурору Сусу за брехню в декларації
Дмитрий Сус

Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив догану прокурору Дмитру Сусу за брехню в декларації і понизив його на посаді.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит Центру протидії корупції.

Відзначається, що Суса було притягнуто до дисциплінарної відповідальності "за порушення порядку подання декларації" і "за подання недостовірних тверджень" в анкеті чесноти прокурора.

У документі також повідомляють про "дострокове припинення його повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням".

Фото: antac.org.ua

Нагадаємо, заступник начальника департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Сус забув вказати в анкеті чесноти автомобіль преміум-класу Audi Q7 вартістю понад 900 тис. гривень, який, як пізніше з'ясували журналісти, належав його 85-річній бабусі.

У серпні стався конфлікт між співробітниками ГПУ і детективами Національного антикорупційного бюро, які здійснювали зовнішнє спостереження за Сусом. У ГПУ заявили, що стеження було незаконним, тоді як у НАБУ стверджують, що мали на це рішення суду. Також у НАБУ заявили, що слідчі ГПУ затримали їхніх детективів, незаконно утримували і катували їх. Увечері сам Сус відвіз їх у будівлю Бюро.

На час розслідування Сус і двоє його колег з департаменту були тимчасово відсторонені від роботи. Після перевірки, яка закінчилася 19 жовтня, Сус і його команда повернулися до роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram