ГоловнаПолітика

У четвер у Брюсселі відбудеться саміт Україна-ЄС

Рішення про безвізовий режим не буде.

У четвер у Брюсселі відбудеться саміт Україна-ЄС
Фото: Depositphotos\myronstandret

У Брюсселі (Бельгія) сьогодні відбудеться 18-й саміт Україна-Європейський Союз.

Згідно з програмою саміту, о 12:00 за київським часом президент Петро Порошенко, президент Європейської ради Дональд Туск і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер проведуть зустріч, а о 14:30 запланована їхня прес-конференція для преси.

Протягом саміту заплановане підписання меморандуму між Україною та ЄС про стратегічне партнерство в енергетичній сфері, а також угоди з Європейським поліцейським офісом про обмін інформацією.

Також на саміті очікується підписання угод про надання ЄС фінансової допомоги Україні для реалізації реформ: 15 мільйонів євро на підтримку програми боротьби з корупцією і 104 млн євро на реформу державного управління.

Крім того, на саміті очікують рішення про процес завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і візової лібералізації.

Також заплановано обговорити імплементацію досягнутих у Мінську домовленостей і санкцій ЄС проти Росії.

Крім того, в рамках саміту відбудеться бізнес-форум, протягом якого Україна представить низку інвестиційних проектів.

Нагадаємо, раніше очікувалося, що на саміті буде оголошено, коли саме набуде чинності безвізовий режим для українців. Однак у ЄС вирішили прив'язати це рішення до ухвалення механізму екстреного припинення безвізового режиму з усіма третіми країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram