ГоловнаПолітика

Аваков звинуватив Льовочкіна в розгоні Майдану

Міністр визнав, що депутату місце в тюрмі.

Аваков звинуватив Льовочкіна в розгоні Майдану
Сергей Левочкин
Фото: Александр Ратушняк

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін стоїть за розгоном Майдану.

Про це він сказав під час відкриття нового сервісного центру в Луганській області, повідомляє "112.Україна".

"Тому що панові Льовочкіну місце в тюрмі, а не в парламенті, бо він - автор розгону Майдану", - сказав голова МВС України.

Таких звинувачень міністр внутрішніх справ Арсен Аваков раніше не висловлював.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що ГПУ розслідує фінансування тероризму компанією Фірташа і Льовочкіна. Зокрема, компанію GDF Media Limited підозрюють у перерахуванні 100 млн доларів на користь російського "Першого каналу" як плату за придбання 29% акцій телеканалу "Інтер" у рамках уявного контракту за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу. Зазначалося, що 80% компанії GDF Media Limited належить бізнесменові Дмитру Фірташу, 20% - народному депутату від "Опозиційного блоку" Сергію Льовочкіну.

Відзначимо, раніше Льовочкіна звинувачував у розгоні Майдану екс-президент Віктор Янукович.

"Щоб зрозуміти, хто за цим стояв, треба зрозуміти, кому це було вигідно. Мені це було абсолютно не вигідно. Безумовно, ніякого наказу на розгін демонстрантів не було і не могло бути. На мій погляд, це була добре організована провокація для того, щоб спрямувати мирні акції протесту в радикальне русло. У мене немає прямих доказів того, що за провокацією 30 листопада стоїть Льовочкін. Однак такі підозри мають доволі вагомі підстави", - заявляв Янукович.

Сергій Льовочкін з 25 лютого 2010 року по 17 січня 2014 року займав посаду голови Адміністрації президента.

Крім того, підозри на адресу нинішнього депутата "Опоблоку" висловлював екс-голова столичної міліції Валерій Коряк. Він висловив упевненість, що Льовочкін у 2013 році за допомогою протестів у Врадіївці організував акцію з дискредитації тодішнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, щоб перешкодити йому зайняти посаду голови АП, а потім застосував ті самі методи для розгону Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram