ГоловнаПолітика

Український суд готується до допиту Януковича по скайпу

Рішення про те, чи буде допит, ухвалять 24 листопада.

Український суд готується до допиту Януковича по скайпу
Фото: стоп-кадр с видео

Святошинський районний суд Києва 24 листопада вирішить питання про можливість проведення допиту колишнього президента Віктора Януковича в режимі відеоконференції.

Про це на засіданні у вівторок сказав головуючий суддя Сергій Дячук.

Він зазначив, що до Святошинського суду надійшла інформація від Ростовського обласного суду Росії про готовність провести відеодопит Януковича.

Святошинський райсуд 21 листопада провів тестування системи відеоконференц-зв'язку і заявляє про її готовність до експлуатації.

Суддя Дячук зазначив, що на засіданні 24 листопада суд вирішить питання про зміну порядку розгляду доказів і про проведення найближчим часом відеодопиту Януковича і колишнього командувача Внутрішніх військ Станіслава Шуляка.

Нагадаємо, Україна направила Росії запит на відеодопит Януковича в червні. У серпні від Мін'юсту РФ надійшла відповідь з проханням продублювати запит, оскільки в ньому нібито загубилися чотири аркуші.

19 жовтня Міністерство юстиції РФ направило в Радянський суд Ростова-на-Дону запит України про допит колишнього президента.

16 листопада Святошинський районний суд Києва отримав повідомлення від Ростовського обласного суду РФ про можливість проведення 25 листопада допиту Януковича в режимі відеоконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram