ГоловнаПолітика

Зубко розповів про плани щодо кадрових перетворень у Мінрегіоні

Віце-прем'єр чекає на реформатора на посаді держсекретаря.

Зубко розповів про плани щодо кадрових перетворень у Мінрегіоні
Геннадий Зубко
Фото: 24tv.ua

Переможцем оголошеного напередодні конкурсу на посаду держсекретаря Мінрегіону повинен стати реформатор, здатний поглиблювати розпочату реформу, впроваджувати сучасні методи управління, забезпечити контроль над виконанням планів, відповідати за процес розробки стратегії діяльності міністерства, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Як повідомляють на сайті Мінрегіону, Зубко зазначив, що посаду держсекретаря може отримати як досвідчений чиновник, так і людина без досвіду роботи на держслужбі. Головне, щоб претендент був готовий до змін, був налаштований на реформи і впровадження нових управлінських технологій і процесів. Водночас переможцем точно не може бути кандидат, який стане гальмом на шляху до реформ", - наголосив Зубко.

За його словами, в міністерстві оголошено перші кадрові конкурси, які триватимуть до кінця року. Він зазначив, що внутрішні реформи у відомстві завжди викликають опір. "Це - природне явище. Але ми його подолаємо і запустимо в відомстві управлінську систему європейського рівня. Наша мета - оптимальна кількість ефективних співробітників, які отримують гідну заробітну плату", - зазначив Зубко.

Він повідомив, що чисельність співробітників Мінрегіону зменшено на 30%. Більш ніж 10% технічних посад виведено з державної служби. "Економія фонду заробітної плати дозволяє нам збільшити сукупний дохід держслужбовців на 20-30%", - зазначив віце-прем'єр.

Він поінформував про впровадження в міністерстві стимулюючих виплат для працівників, які показують найкращі результати за підсумками року. "Літній бонус для одного працівника становитиме 20-50 тисяч гривень. І це дозволить нам залучати справді конкурентних і якісних фахівців", - зазначив Зубко.

За його словами, наступного року запрацює система заохочення співробітників, які виконують і перевиконують показники ефективності роботи. "У Мінрегіоні першими ввели систему оцінки ефективності роботи. Для кожного працівника встановлено два ключові показники ефективності (KPIs). Вони підлягають вимірюванню та залежать від цілей, планів роботи і завдань підрозділів і працівників. За результатами виконання цих показників визначаємо розмір щомісячної премії", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, 1 травня набув чинності новий закон про держслужбу. Ним, зокрема, запроваджено інститут держсекретарів у міністерствах. Восени уряд почав проводити конкурси на відповідні посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram