ГоловнаПолітика

Росія звинуватила українські спецслужби у викраденні двох російських військових у Криму

У Міноборони РФ вважають, що Україна сфабрикує проти затриманих кримінальну справу.

Росія звинуватила українські спецслужби у викраденні двох російських військових у Криму
Архивное фото

У Міністерстві Оборони Росії звинуватили українські спецслужби в нібито незаконному затриманні і вивезенні з Криму двох російських військовослужбовців.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на інформацію Міноборони РФ.

"20 листопада близько 13 години (за московським часом) співробітниками Служби безпеки України були незаконно затримані і вивезені з Криму на територію Миколаївської області російські військовослужбовці: прапорщик Одинцов Максим Євгенович і молодший сержант контрактної служби Баранов Олександр В'ячеславович", - заявили у військовому відомстві.

У Міноборони РФ звинуватили українські спецслужби в "черговій брутальній провокації" і зажадали "негайного повернення на територію Російської Федерації", "викрадених" військових.

"Зараз час, за деякими даними, українськими спецслужбами робляться спроби сфабрикувати проти Баранова і Одинцова кримінальне переслідування за нібито скоєні злочини проти України. Не виключається, що для отримання "потрібних" свідчень на російських військовослужбовців буде зроблено психологічний і фізичний тиск", - відзначили в Міноборони РФ.

Раніше повідомлялося, що російський суд в окупованому Криму заарештував двох українців, яких звинуватили в організації "диверсій" на об'єктах інфраструктури півострова.

10 листопада ФСБ РФ заявила про затримання членів "диверсійної групи" в Севастополі. Двоє з трьох затриманих - Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов - експерти аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року. Третій затриманий - капітан другого рангу запасу Володимир Дудка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram