ГоловнаПолітика

В Україні попросив притулку колишній активіст патріотичних організацій Росії

На батьківщині чоловік зазнає кримінального переслідування.

В Україні попросив притулку колишній активіст патріотичних організацій Росії
Фото: inforesist.org

У міжнародному автомобільному пункті пропуску "Нові Яриловичі" в Чернігівській області 45-річний громадянин Росії попросив про статус біженця.

Про це Укрінформ повідомив начальник прес-служби Чернігівського прикордонного загону підполковник Олександр Дудко.

"У міжнародному автомобільному пункті пропуску "Нові Яриловичі" під час проходження прикордонного контролю на в'їзд в Україну до прикордонному наряду із заявою про надання статусу біженця звернувся 45-річний громадянин Росії", - сказав він.

За словами Дудка, пояснюючи причину такого кроку, росіянин заявив, що на батьківщині за активну громадянську діяльність, спрямовану проти правлячого режиму, він зазнає кримінального переслідування. Опитуючи чоловіка, прикордонники дізналися, що певний час він був активістом патріотичних організацій Росії, але потім перейшов на протилежний бік.

"Ситуація неоднозначна, тому коментарів ми не даємо", - зазначив Дудко.

Після співбесіди й оформлення відповідних документів громадянина Росії скерували в управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області.

Нагадаємо, в серпні в Україні попросив політичного притулку російський акціоніст Роман Рословцев. Однак уже у вересні його затримали в Москві на черговій акції протесту, повідомляло видання tsn.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram