ГоловнаПолітика

Поліція проводить експертизу речей, вилучених під час обшуку в заступника голови НБУ

"Проводять експертизу й огляд вилученого майна. Поки що їй нічого не повернуто".

Поліція проводить експертизу речей, вилучених під час обшуку в заступника голови НБУ
Фото: bank.gov.ua

Правоохоронні органи проводять експертизу майна, яке було вилучене під час обшуку в заступника голови Національного банку Катерини Рожкової в рамках розслідування банкрутства банку "Михайлівський".

Про це в інтерв'ю "Українські новини" повідомив заступник керівника Національної поліції - начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

"Були обшуки в заступника голови НБУ, вилучали речі, що становлять інтерес для слідства. Зараз проводять експертизу та огляд вилученого майна. Поки що їй нічого не повернуто. Робота триває", - сказав він.

За його словами, їй не повідомлено про підозру, і спроб здійснити таку процесуальну дію також не було.

"У нас немає навіть такого поняття як спроба повідомлення про підозру. Людині або повідомлено про підозру, або не повідомлено. На цей момент, нікому, крім трьох осіб, про підозру не повідомлено. Коли ще комусь буде оголошено про підозру, ми це прокоментуємо", - зазначив він.

Крищенко додав, що правоохоронці вивчають аудіозаписи телефонних розмов Рожкової з приводу банку "Михайлівський".

Нагадаємо, 27 жовтня в будинку Рожкової Національна поліція проводила обшук у рамках розслідування банкрутства ВАТ "Банк Михайлівський", а через кілька днів після цього в Інтернет потрапили записи її телефонних розмов.

Рожкова стала заступником голови Національного банку в січні, вона перейшла на цю посаду з посади директора департаменту НБУ з банківського нагляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram