ГоловнаПолітика

Порошенко закликав політиків припинити "внутрішню війну"

"Що каламутніша вода, то більш імовірно, що ворог ловитиме в ній свою рибу".

Порошенко закликав політиків припинити "внутрішню війну"
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко закликав українських політиків припинити "внутрішню війну без правил".

Про це він сказав у понеділок під час заходів із нагоди Дня гідності і свободи.

"Наскільки приголомшливу єдність демонструє сьогодні суспільство, настільки роз'єднаним, егоїстичним є наш політичний клас. Він абсолютно не бачить необхідності, з урахуванням зовнішніх обставин, регулювати і тримати градус політичної конкуренції в межах розумного. Властиве будь-якій демократичній системі змагання влади й опозиції не повинно виливатися у внутрішню війну без правил, яка послаблює країну перед зовнішньою загрозою. Що каламутніша вода, то більш імовірно, що ворог ловитиме в ній свою рибу", - заявив Порошенко.

У цьому контексті він запропонував подумати, як могла б закінчитися Українська революція сто років тому, якби її лідери Михайло Грушевський, Володимир Винниченко, Симон Петлюра і Павло Скоропадський змогли об'єднатися.

Порошенко заявив, що, критикуючи його дії, потрібно зберігати повагу до інституту президентства, який він представляє. "Тільки так може працювати демократична країна", - підкреслив президент.

Під час промови він також розкритикував популізм, який панує в українській політиці. "Якби було прийнято рішення створити інтернаціонал популістських рухів, Україна змогла б делегувати в нього відразу кілька парламентських і не менш ніж чортову дюжину позапарламентських сил", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що 20 листопада Порошенко заявив, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію всередині України, щоб домогтися проведення дострокових виборів у Верховну Раду, зміцнити проросійські позиції в новому парламенті і в кінцевому підсумку скасувати європейський курс України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram