ГоловнаПолітика

Порошенко не буде присутній на інавгурації Трампа, - посол

Візит глави української держави до США можливий уже в лютому 2017 року.

Порошенко не буде присутній на інавгурації Трампа, - посол
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко не буде присутній на інавгурації новообраного президента США Дональда Трампа.

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий, передає Інтерфакс-Україна.

"У США не заведена участь глав держав у таких заходах, тобто вони відбуваються на рівні послів, які присутні на таких заходах. Це специфіка США, і це дещо відрізняється від нашої процедури", - розповів Чалий.

Дипломат зазначив, що посольство України у США має намір організувати візит президента України Петра Порошенка до США якомога раніше, можливо, в лютому 2017 року.

"Складно собі уявити візити відразу ж після 20 січня, одразу ж після інавгурації, тому таке завдання, яке прозвучало у Києві від Міністерства закордонних справ, від Банкової, я прийняв до виконання... Будемо намагатися провести візит як можна швидше, якщо вийде в лютому – це буде для нас також великою перемогою", - сказав посол на брифінгу по скайпу в п'ятницю в Києві.

На думку посла, організація візиту президента України до США вже в лютому 2017 року можлива. "Я не буду говорити наперед, наскільки це реалістично, але це дуже амбітне завдання - зробити відразу після інавгурації в лютому візит президента. Але маючи попередній досвід... можу сказати, що не вважаю це не реалістичним", - зазначив Чалий.

Нагадаємо, раніше в листопаді посол в США Валерій Чалий заявив, що перемога республіканця Дональда Трампа на виборах президента США прискорить прийняття законопроекту про постачання летальної зброї в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram