ГоловнаПолітика

Яценюк закликав ЄС "дотримати свого слова" щодо безвізу

"Постійно повторювати, що Україна недостатньо швидко рухається вперед - несправедливо".

Яценюк закликав ЄС "дотримати свого слова" щодо безвізу
Фото: nfront.com.ua

Лідер партії Народний фронт Арсеній Яценюк вважає, що Україна виконала всі вимоги Європейського Союзу для отримання безвізового режиму, і тепер ЄС "повинен дотримати свого слова".

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt.

Говорячи про референдум в Нідерландах щодо ратифікації безвізу з Україною, Яценюк підкреслив, що на цьому референдумі мова йшла не тільки про Україну, а і про єдність ЄС.

"Тому я переконаний, що в цьому питанні буде знайдено консенсусне рішення. На відміну від деяких держав-членів, у ЄС сильне керівництво, яке здатне знаходити прийнятні компроміси", - додав він.

Він нагадав, що коли на початку 2014 року він став прем'єр-міністром, країна була на межі банкрутства, в державній казні було тільки 15 тис. євро.

"У нас не було газу, не було вугілля, поліції, армії, правоохоронних органів. А очікування народу після революції на Майдані були настільки високими, що їх можна було виконати тільки за допомогою чарівної палички. Але за два роки мого уряду ми, наприклад, знизили дефіцит державного бюджету з 10,5 до 2,5%. Покажіть мені європейську країну, яка може похвалитися чимось подібним? Ми створили нову поліцію, нову армію, нові системи соціального забезпечення. Ми провели програми бюджетної економії, створили антикорупційні органи, спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Звичайно, у нас траплялися і помилки. Однак постійно повторювати, що Україна недостатньо швидко рухається вперед - несправедливо щодо українського народу", - сказав Яценюк.

Він також підкреслив, що скасування візового режиму для України має відбутися найближчим часом.

"Мій уряд ухвалив і домігся прийняття 144 різних постанов, законодавчих змін, які були необхідні для скасування віз. Ми виконали всі умови, і Європейська Комісія вже це визнала. Зараз черга ЄС виконати свою частину", - сказав він.

Нагадаємо, 17 листопада Рада ЄС схвалила безвізовий режим для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram