ГоловнаПолітика

У Киргизстані затримали спільника пранкерів, які зателефонували Порошенкові від імені Атамбаєва

Затриманого помістили під варту до з'ясування всіх обставин.

У Киргизстані затримали спільника пранкерів, які зателефонували Порошенкові від імені Атамбаєва
Фото: ru-newz.ru

У Киргизстані затримали чоловіка, який контактував з організаторами телефонної розмови Петра Порошенка з людиною, котра назвалася Алмазбеком Атамбаєвим.

Про це повідомляють на сайті Міністерства закордонних справ Киргизстану.

"За інформацією Міністерства, правоохоронні органи Киргизької Республіки затримали громадянина Киргизстану, який контактував із пранкерами, що організували згадану телефонну розмову. Зараз затриманого помістили під варту до з'ясування слідством усіх обставин справи", - йдеться в повідомленні.

У МЗС також зазначили, що керівники відомств України та Киргизстану обговорили цю ситуацію і домовилися провести спільне розслідування. Його підсумки розглянуть під час двосторонньої зустрічі, запланованої на полях РМЗС ОБСЄ в Гамбурзі на початку грудня.

"Тільки за підсумками цієї зустрічі можна буде визначити ступінь провини відповідних співробітників з обох сторін, мимоволі залучених до інциденту", - відзначили в МЗС.

Нагадаємо, 2 листопада на офіційному сайті президента України з'явилося повідомлення про телефонну розмову з Алмазбеком Атамбаєвим. У повідомленні зазначалося, що сторони обговорили, зокрема, проблему транзиту українських товарів і питання активізації політичного діалогу.

Але ввечері апарат президента Киргизстану спростував повідомлення про телефонну розмову. Завідувач відділення зовнішньої політики Сапар Ісаков припустив, що Порошенка, ймовірно, розіграли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram