ГоловнаПолітика

ГПУ призупинила слідство стосовно Януковича і його сортаніков, - нардеп

Причиною названо розшук цих осіб.

Генеральна прокуратура України призупинила досудове слідство стосовно колишнього президента Віктора Януковича і низки його соратників.

Про це повідомила народний депутат Олена Сотник у Facebook, опублікувавши копію відповіді прокуратури на її запит.

"Генеральна прокуратура зупинила досудове слідство у кримінальних провадженнях щодо Януковича В. Ф., Азарова А. М., Лукаш О.Л., Ставицького Е. А., Клюєва А. П., Пшонки В.П., Захарченка В. Ю. і багатьох інших не менш "гідних" людей. А обґрунтовує це тим, що проводить розшук цих осіб", - написала Сотник.

Нардеп зазначила, що саме для таких випадків - коли підозрюваний переховується від слідства і суду, було передбачено в кримінальному процесі інститут заочного провадження, яке не вимагає присутності підозрюваних.

"Насправді така ситуація означає, що Генпрокуратура зможе відновити розслідування тільки після того, як "знайде" Януковича, Азарова і Пшонку та інших", - резюмувала Сотник.

Напередодні генпрокурор Юрій Луценко анонсував передачу в суд економічних справ Януковича.

Також повідомлялося, що Генпрокуратура підготувала повідомлення про підозру колишньому президенту Віктору Януковичу в організації викрадення архієпископа Української православної церкви Московського патріархату Олександра (Драбинко).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram