ГоловнаПолітика

Білорусь готова взяти під контроль українсько-російський кордон на Донбасі

Олександр Лукашенко запропонував свою допомогу у врегулюванні конфлікту.

Білорусь готова взяти під контроль українсько-російський кордон на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Білорусь готова взяти під контроль українсько-російський кордон на Донбасі і організувати місцеві вибори в не підконтрольних Україні районах.

Про це сказав президент Білорусі Олександр Лукашенко під час спілкування з представниками ЗМІ і блогерами з Росії, повідомляє tut.by.

"Я говорив з Путіним і сказав йому - будь-що нам потрібно придумати, аби почався зворотний процес... Переможців у цій війні не буде. Що довше триває конфлікт, тл гірше буде для України, Росії і тих, хто там залишився", - зазначив Лукашенко.

На його думку, вихід із нинішньої ситуації можна знайти.

"Як? Буде бажання двох сторін, вихід можна знайти. Якщо ці дві сторони домовляться і побачать роль Білорусі - ми готові. Хоч провести місцеві вибори, про які стільки говорять - готові організувати. Хочете - закриємо кордони на Донбасі, ці 400 кілометрів кордону між Україною і Росією, порядок наведемо - ми це зробимо", - запропонував Лукашенко.

За його словами, свої пропозиції Білорусь передавала і Заходу, і Росії.

"Ми і Заходу пропонували, Володимир Володимирович Путін знає наші пропозиції - мовчать. Значить, не хочеться їм, особливо Заходу. Значить, не потрібен їм мир в Україні", - вважає Лукашенко.

За його словами, Заходу не вигідна ні сильна Росія, ні Білорусь, ні Україна.

"Ми ж рідні люди. Білоруси, українці, росіяни - ото нам чубитися? Треба починати, все забудеться, все зарубцюється... Не хочу вдаватися в подробиці, але ви повинні знати одне - українці і росіяни нам довіряють. Ми не рвемося в миротворці і посередники, але по-людськи, по-чоловічому і по-братськи допомогти готові", - уклав він.

Нагадаємо, Україна домагається, щоб на українсько-російському кордоні на Донбасі була розміщена поліцейська місія ОБСЄ. Росія на словах із цим згодна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram