ГоловнаПолітика

Рада дозволила держфінансування кримськотатарського телеканалу ATR

Кабмін зможе визначати напрями використання бюджетних коштів на програми підтримки кримських татар.

Рада дозволила держфінансування кримськотатарського телеканалу ATR
Фото: Дарья Чабанова

Верховна Рада дозволила спрямовувати кошти держбюджету на розселення та облаштування депортованих кримських татар, а також на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR.

За прийняття в цілому законопроекту №5333 проголосували 227 депутатів за мінімально необхідних 226.

У 2016 році Кабмін може визначати напрями використання бюджетних коштів на програми підтримки телерадіокомпаній, які функціонували на території анексованого Росією Криму та Севастополя.

Таку можливість пропонують передбачити як виняток із Бюджетного кодексу, згідно з яким коштами держбюджету фінансуються програми підтримки тільки національних і державних телерадіокомпаній, громадського телебачення і радіомовлення, преси, книговидання, державних інформаційних агентств.

"Виділені кошти будуть розподілені на оплату каналом послуг супутникового зв'язку, оренду та придбання телевізійного обладнання, оренду приміщень, оплату послуг із використання та придбання об'єктів авторського права, а також на погашення частини заборгованості за послуги супутникового зв'язку. Ухвалення законопроекту унормовує здійснення видатків державного бюджету та забезпечить фінансову підтримку ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ" для телеканалу з логотипом "АТR T", - ідеться в пояснювальній записці.

Законопроект буде здійснюватися за рахунок коштів програми з розселення та облаштування депортованих кримських татар і осіб інших національностей, які були депортовані з території України.

Нагадаємо, ATR з 1 квітня 2015 року припинив мовлення в анексованому Росією Криму та з червня веде мовлення з Києва. Власник телеканалу - кримський татарин Ленур Іслямов.

Раніше представники телеканалу ATR заявили, що так і не отримали обіцяних 40 млн гривень із бюджету, тому з нового року телеканал переїде в Литву. Після цього прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив розблокувати виділення грошей телеканалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram