ГоловнаПолітика

Комітет Ради відклав рішення щодо Новинського (оновлено)

Депутати попросили в ГПУ додаткові матеріали.

Комітет Ради відклав рішення щодо Новинського (оновлено)
Вадим Новинский
Фото: Александр Ратушняк

Комітет Верховної Ради з питань регламенту переніс розгляд внесеного Генеральною прокуратурою подання на зняття депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності депутата від фракції Опозиційний блок Вадима Новинського.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету в середу.

На засіданні був присутній сам Новинський, а також генеральний прокурор Юрій Луценко.

Комітет вирішив звернутися до Луценка з проханням надати додаткові матеріали та пояснення у відповідь на запитання, які виникли у депутатів, повідомив перший заступник регламентного комітету Павло Пинзеник.

Комітет також вирішив продовжити термін розгляду подання про зняття недоторканності з Новинського до надання письмової відповіді генеральним прокурором.

Перелік запитань до ГПУ та додаткових матеріалів, які комітет просить надати, буде сформульований за даними стенограми.

Оновлення. Луценко в коментарі журналістам розкритикував рішення комітету.

"Тобто вони не хочуть приймати рішення по суті... і вигадують причини, як перекласти цю проблему на інший орган, щоб самим не приймати рішення... Вони кажуть: дайте нам ще матеріали, знаючи, що закон забороняє мені давати ці матеріали. Вони бояться говорити "так", вони бояться говорити "ні", і роблять так, щоб зіпхати цю проблему на мене, підштовхуючи мене або порушити КПК, або не отримати відповіді", - сказав генпрокурор, передає "Інтерфакс-Україна".

Луценко підкреслив, що буде діяти за законом при наданні відповіді на запити комітету.

Нагадаємо, Новинський є одним з підозрюваних у незаконному тиску на Українську православну церкву з метою усунення з посади покійного митрополита Володимира. Зокрема, йому інкримінують співучасть у позбавленні свободи особистого помічника Володимира - Олександра Драбинка (ч. 2 ст. 146 і ч. 1 ст. 365 Кримінального кодексу).

Вердикт регламентного комітету за поданням на зняття депутатської недоторканності обов'язковий для винесення питання на голосування в залі Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram