ГоловнаПолітика

Голова ХОДА та посол Польщі: у Харкові пройде форум децентралізації

Форум буде присвячений обміну досвідом.

Голова ХОДА та посол Польщі: у Харкові пройде форум децентралізації

Східний регіон став першим, який відвідав з офіційним візитом новопризначений посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло. Свій візит у Харків він почав із зустрічі та спільного брифінгу з керівником ОДА Юлією Світличною.

Головною темою розмови Світличної і Пєкла стало проведення у Харкові українсько-польського форуму, присвяченого питанням децентралізації. Планується, що учасниками заходу стануть польські аналітики та експерти у сфері децентралізації. Українську сторону на форумі представлятимуть керівники органів влади всіх рівнів та місцевого самоврядування, а також представники громад, які вже об'єдналися або тільки почали цей процес.

"Форум відбудеться 29 листопада. Він буде присвячений обміну досвідом між Польщею та Україною у сфері децентралізації, - повідомила Юлія Світлична. – Для України дуже важливий досвід Польщі як представника ЄС, який успішно реалізував комплекс реформ. Проведення такого форуму в Харкові сприятиме реалізації реформи місцевого самоврядування в нашому регіоні".

Також сторони відзначили свій намір розширювати співпрацю в різних сферах.

"Ми хотіли б допомогти Харківській області, розуміючи роль цього регіону в геополітиці. Також вважаємо, що необхідно думати про розвиток різних програм, у тому числі - в економічній і культурній сферах", - зазначив Ян Пєкло.

Під час візиту в регіон пан посол також відкрив у Харкові меморіальну дошку маршалу Польщі Юзефу Пілсудському і разом з Юлією Світличною провів урочистий прийом для представників діаспори з нагоди Національного свята незалежності Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram