ГоловнаПолітика

Порошенко визнав резолюцію ООН з приводу Криму перемогою української дипломатії

Президент відзначив протидію Росії.

Порошенко визнав резолюцію ООН з приводу Криму перемогою української дипломатії
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко назвав перемогою української дипломатії схвалення Третім комітетом Генеральної Асамблеї ООН резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна)", ініційованої Україною.

"Учора в Нью-Йорку сталася надзвичайна подія - було прийнято Резолюцію, яка на Третьому комітеті пройшла з великою підтримкою в 73 голоси. Це ознака підтримки ініціативи України, ініціативи більшості країн", - сказав Петро Порошенко під час зустрічі з послами країн G7, повідомляє прес-служба президента.

"Дуже важливо, що в цій резолюції було чітко відображено визнання Російської Федерації як окупаційної влади в Криму. Вперше на міжнародному рівні було про це чітко зазначено. Так само, як і було сказано про те, що Крим, Севастополь чітко залишаються територією України і мають статус тимчасово окупованих", - наголосив Порошенко.

За його словами, це велика дипломатична перемога. "Незважаючи на жорстку протидію Російської Федерації, їм не вдалося зняти це питання з розгляду", - додав він.

"Дозвольте мені вважати цю нашу перемогу абсолютно загальною. Щиро розраховую, що під час голосування на пленарному засіданні ООН у нас буде ще кращий результат - як результат нашої спільної роботи в ООН", - сказав Порошенко.

Він наголосив на важливості довести агресору, що вимоги жити за правилами, дотримуватися міжнародного права, поважати суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України є обов'язковим для всіх, у тому числі і для Росії.

Нагадаємо, 15 листопада, прийнявши відповідну резолюцію, ООН визнала Росію окупантом Криму. Таким чином вперше в офіційних документах ООН Крим і Севастополь названі окупованими територіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram