ГоловнаПолітика

Порошенко повідомив про чергові випробування української ракети

Ракета вражає ціль за 60 кілометрів.

Президент Петро Порошенко повідомив, що в середу відбулися успішні випробування нової української ракети.

"Відмінна новина з випробувань нової української ракети. Усі пуски сьогодні пройшли успішно. Результат вражає: при дальності стрільби 60 кілометрів ракета продемонструвала дуже високу точність. Вдячний усім, хто працює над проектом і робить важливий внесок у зміцнення обороноздатності України", - написав він у фейсбуці.

Радник міністра оборони Юрій Бірюков виклав відео запуску.

Нагадаємо, в січні Порошенко заявив, що країна отримає ракетне озброєння в рамках проекту "Вільха" та комплекси крилатих ракет на основі технічних рішень проекту "Нептун". Про існування цих проектів тоді стало відомо вперше.

22 березня на одному з полігонів відбулося успішне вогневе випробування ракети українського виробництва, повідомила прес-служба РНБО, не уточнивши деталей. Пізніше Порошенко повідомив, що випробували високоточний снаряд "Вільха" для реактивної системи залпового вогню "Смерч". За неофіційними даними, 300-міліметровий снаряд "Вільха" розробляється дніпропетровським конструкторським бюро "Південне", а систему управління з інерціальним наведенням і корекцією по GPS створює київське конструкторське бюро "Луч".

Наприкінці серпня в Україні успішно провели перший випробувальний запуск ракети нового зразка, повідомляв Бірюков. Відомо, що ракета розробляється фахівцями ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. Янгеля" (Дніпро) і ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" (Київ).

Наприкінці вересня КБ "Луч" провело ще одне випробування нової моделі керованої ракети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram