ГоловнаПолітика

ГПУ вилучила з Львівської міськради документи з продажу землі зі збитками на 88 млн грн, - Луценко

У міськраді пройшли санкціоновані обшуки.

ГПУ вилучила з Львівської міськради документи з продажу землі зі збитками на 88 млн грн, - Луценко
Фото: 24tv.ua

З Львівської міськради, де у вівторок були проведені санкціоновані обшуки, вилучено документацію щодо оренди та подальшого продажу земельної ділянки площею 23 га.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив у фейсбуці.

"З вилучених докуметов видно, що у вересні 2015 року Львівською міською радою одному з суб'єктів господарювання було надано в оренду земельну ділянку площею 23 га, нормативно-грошова оцінка якої становила 140 млн грн. Вже через 3 місяці (в грудні того ж року) землю під особистий розпис голови міськради продали за ціною 52 млн грн, що на 88 млн грн менше її оцінки", - написав Луценко.

Раніше мер Львова Андрій Садовий в фейсбуці написав, що йдеться йде про промзону в Рясне-2, де 2 роки тому "провідний європейський індустріальний девелопер" - голландська компанія CTP запланувала побудувати сучасний індустріальний парк на 3000 робочих місць.

"Місто підвело комунікації, ми провели відкритий конкурс, переконали інвесторів вкладати гроші в Україну. Сьогоднішні дії в міській раді - краща відповідь на питання чому в Україну не йде інвестор", - пише Садовий.

На зауваження мера Львова щодо інвесторів, Луценко відповів, що щоб залучити інвестора і законно заохотити його меншою ціною на землю, треба було винести на розгляд міськради пропозицію знизити ціну.

"Адже саме міськрада, а не Садовий може змінити своє ж рішення від 25 грудня 2014 року про базову середню ціну метра квадратного землі в місті величиною 423 грн. Відштовхуючись від неї, з урахуванням площі відчуженої землі (23 га), її вартість повинна бути більше ніж 97 млн. грн", - додав генпрокурор.

Раніше повідомлялося, що співробітники Генпрокуратури проводять обшуки в мерії Львова. ГПУ перевіряє причетність посадових осіб до продажу землі за заниженою ціною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram