ГоловнаПолітика

У Генічеську закликали Путіна віддати українське газосховище в Криму

Подання газу в Генічеський район з Криму відсутнє, а газова заслінка закрита.

У Генічеську закликали Путіна віддати українське газосховище в Криму
Фото: Depositphotos/morozzz

Голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов закликав президента Росії Володимира Путіна повернути під контроль України захоплене росіянами газове сховище в Криму.

З таким закликом Воробйов виступив під час візиту на Арабатську стрілку, повідомляє Крим.Реалії.

"Якщо ви такий благородний, віддайте під український контроль це маленьке Глібовське сховище. У вас немає російського газу в Криму. А наші українські свердловини можуть давати близько 70 тисяч кубів газу на добу. Зараз споживання газу в Генічеському районі близько 30-35 тисяч кубів газу. У нас залишається вільний газ. І ми його можемо дати українцям, які проживають в Криму. Але ми його спалюємо, тому що ви захопили сховище", - зазначив Олександр Воробйов.

Під час візиту голова райдержадміністрації продемонстрував журналістам газові свердловини, які перебувають в акваторії Азовського моря, газовий вузол і газову комору, призначену для аварійного скидання газу.

Присутні могли переконатися, що подача газу в Генічеський район з Криму відсутня, а газова заслінка закрита.

Прес-служба "голови" анексованого РФ Криму Аксьонова ввечері в суботу повідомила, що Генічеськ і Генічеський район Херсонської області почали отримувати газ із півострова.

Раніше прес-служба Кремля повідомила, що російський президент Володимир Путін дозволив Аксьонову постачати газ із Криму в Генічеськ. Від жителів міста нібито надійшло відповідне прохання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram