ГоловнаПолітика

Яценюк у Берліні: ми захищаємо ваші кордони

Лідер "Народного фронту" взяв участь у дискусії у Фонді Конрада Аденауера.

Яценюк у Берліні: ми захищаємо ваші кордони
Фото: http://nfront.org.ua/

"Ми захищаємо ваші кордони. Ми - єдина країна в Європі, чиї війська б'ються з російською армією. Ми платимо дуже високу ціну", - сказав лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час дискусії у Фонді Конрада Аденауера в Берліні в понеділок, 14 листопада.

Відповідаючи на запитання експерта, Арсеній Яценюк зазначив: "Неможливо проводити дипломатичний діалог під дулом автомата російського виробництва. Росія вторглася в Україну, російські військові вбивають українських солдатів. Російські війська вбивають невинних українських жителів. Росія порушила Статут ООН, Росія намагається перекреслити кордони, встановлені після Другої світової війни. Президент Путін розв'язав війну проти сусідньої країни. Чи можемо ми мати діалог? Напевно, так, але на яких умовах? Є одна ключова умова: «Пане Путін, забирайтеся з моєї країни»".

"Щодня труни з українськими солдатами прибувають до Харкова, Львова, Чернігова - в усі частини моєї країни. Чому? Через незрозуміле прагнення російського президента відновити сфери впливу або відновити СРСР", - сказав лідер "Народного фронту".

Він нагадав, що в колишньої української влади "була ідея залишатися десь посередині - не вступати в НАТО, не вступати в ЄС, бути друзями з усіма сторонами": "Це була позиція колишнього президента, коли він відмовився від ідеї вступу в ЄС і НАТО. І що ми маємо в підсумку? Ми втратили Крим, Донецьк і Луганськ".

"Я прекрасно розумію, що в цей період часу не всі країни-члени ЄС готові прийняти Україну. Ми прагматичні щодо модернізації української армії. Є низка трастових фондів із НАТО. Нам потрібно вдосконалити українське військо до рівня країн-членів Альянсу. Адже захищаємо ваші кордони. Ми - єдина країна в Європі, чиї війська б'ються з російською армією. Ми платимо дуже високу ціну", - наголосив Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram