ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Парламент розгляне законопроект про захист прав вкладників банків.

Верховна Рада сьогодні розгляне законопроект №2455 про вдосконалення процедури видачі споживчих кредитів.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Спочатку нардепи розглянуть проект постанови №5329 про звернення до парламентів Євросоюзу щодо потенційних ризиків реалізації проектів будівництва транзитних газопроводів в обхід України, а також проект постанови №5346 про дострокове припинення депутатських повноважень Олексія Савченка (фракція БПП), якого призначили головою Миколаївської ОДА.

Потім парламент має намір перейти до питань фінансів і банківської діяльності, зокрема розглянути в другому читанні законопроект №2456-д про вдосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг, а в першому - №4529 про посилення прав кредиторів і №3669 про надання небанківським фінустановам права здійснювати перекази шляхом укладення агентських договорів з юридичними особами.

Далі в порядку денному - питання правоохоронної діяльності, серед яких у першому читанні законопроекти №4670 про заборону поліцейським обговорювати чи критикувати накази керівництва і №4778 про дозвіл проведення негласних оперативно-розшукових дій без рішення суду.

Також у другому читанні Рада має намір розглянути законопроекти №3719 про заборону тимчасового вилучення електронних серверів під час обшуку або огляду і №2291а про збільшення мінімального розміру площі в тюремній камері для одного ув'язненого з 2,5 до 4 кв. м.

Усього 15-18 листопада Рада має намір розглянути близько 70 законопроектів.

Нагадаємо, раніше Порошенко вніс у Раду Конвенцію РЄ про запобігання домашньому насильству.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram