ГоловнаПолітика

Яценюк після зустрічі з Меркель: Німеччина підтримує санкції проти Росії, поки та не забереться з України

Уряд Німеччини виділив значні ресурси для України

Яценюк після зустрічі з Меркель: Німеччина підтримує санкції проти Росії, поки та не забереться з України
Фото: nf.org.ua

Лідер політичної партії Народний фронт Арсеній Яценюк у Берліні зустрівся з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель 14 листопада. 

Яценюк запевняє: "персонально канцлер Ангела Меркель і німецький уряд стоять на форпості захисту України - як дипломатичному, так і політичному та фінансовому". Уряд Німеччини, нагадав лідер Народного фронту, виділив значні ресурси для України та "підтримує політику санкцій проти Російської Федерації до того моменту, поки Росія не забереться з території України".

"Зараз ми живемо у світі нової реальності. І зовнішня політика Німеччини, зовнішня політика Європейського Союзу повинна бути погоджена із зовнішньою політикою нової адміністрації Сполучених Штатів. Я переконаний в тому, що вільний світ буде стояти на цінностях демократії і свободи, які передбачають захист України і нашої територіальної цілісності та незалежності", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що в Бундестаг внесена резолюція про історичну відповідальність Німеччини перед Україною, яка "передбачає як політичну, так і економічну допомогу Україні та звертається до німецького уряду, щоб той і надалі підтримував Україну": "Ми переконані, що партії правлячої коаліції візьмуть активну участь у тому, щоб така резолюція була проголосована".

Арсеній Яценюк також підкреслив необхідність єдності ЄС в питанні санкцій проти РФ: "Єдність базується на цінностях. Росія незаконно анексувала Крим, послала свої війська в Донецьк і Луганськ. Вона не вилізла з України. Це означає, що санкції повинні діяти. І я сподіваюся, що санкції будуть продовжені в грудні поточного року".

Відповідаючи на запитання журналіста щодо Мінських угод, лідер Народного фронту підкреслив, що Росія не виконує "першу і базову умову "Мінська" – припинення вогню": "Російські війська далі обстрілюють українські позиції. Російські війська далі присутні. Тому без вирішення питання безпеки дискусія про "Мінськ" впирається в те, що Росія просто не хоче його виконувати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram