ГоловнаПолітика

У БПП зажадали не визнавати президентські вибори в Молдові

Ірина Фриз заявила про фальсифікації.

У БПП зажадали не визнавати президентські вибори в Молдові
Ирина Фриз
Фото: solydarnist.org

Україні не слід визнавати результати президентських виборів в Молдові через фальсифікації на виборчих дільницях, у тому числі в Росії, заявила нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Фриз.

Позицію Фриз оприлюднено на сайті БПП.

"Результати виборів президента Республіки Молдова на виборчих дільницях у Російській Федерації мають усі ознаки порушень і не можуть бути визнаними", - вважає депутат.

За її словами, нестача виборчих бюлетенів на закордонних дільницях, особливо в європейських країнах, де була значна підтримка проєвропейського кандидата Майї Санду, - фактор, який впливає на остаточні результати голосування.

"Також слід зазначити надзвичайно брудну інформаційну кампанію проти проєвропейського кандидата з боку російських медіа в Республіці Молдова. На мою думку, Україні не слід визнавати результати волевиявлення в Молдові через фальсифікації на виборчих дільницях, у тому числі в Росії. Організоване підвезення виборців і фотографування бюлетенів є ознаками підкупу і спроб вплинути на результати волевиявлення", - заявила Фриз.

Крім того, депутат зазначає, що перемога проросійського кандидата в Молдові суттєво змінить двосторонні відносини з Україною.

"Підтримка Ігорем Додоном позиції Кремля щодо ситуації в Україні, анексованого Криму і т.д., очевидно, матиме деструктивний вплив на подальший розвиток наших відносин", - додала Фриз.

Нагадаємо, другий тур виборів президента Молдови пройшов у неділю. Після підрахунку майже 100% бюлетенів голова Партії соціалістів Ігор Додон отримав 52,57% голосів, а єдиний кандидат від проєвропейської опозиції і голова Партії дії і солідарності Майя Санду заручилася підтримкою 47,43% виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram