ГоловнаПолітика

Харківська ОДА передала 200 земельних ділянок воїнам АТО

За два роки в регіоні видали вже понад 4000 дозволів на розробку землевпорядної документації учасникам АТО

Харківська ОДА передала 200 земельних ділянок воїнам АТО
архивное фото
Фото: kharkivoda.gov.ua

Учасники АТО стали власниками земельних ділянок площею 1,75 га для ведення особистого селянського господарства і садових ділянок площею 12 соток у Вовчанському та Зміївському районах Харківської області. Як повідомляє Харківська ОДА, загалом з липня 2014 року в регіоні видали вже понад 4000 дозволів на розробку землевпорядної документації учасникам АТО. За цим показником регіон займає лідерську позицію в Україні.

«Підтримка учасників АТО є однією із пріоритетів нашої держави, - зазначила голова Харківської ОДА Юлія Світлична. - Свідчення цього - низка указів Президента України щодо посилення соціального захисту учасників АТО і членів їхніх сімей».

Також в регіоні діє комплексний підхід до програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, згідно з яким виділяються кошти на оздоровлення учасників АТО, а також матеріальна допомога воїнам. Реалізуються проекти надання медичної та психологічної допомоги, а також дві обласні програми, які передбачають співфінансування індивідуального житлового будівництва і довгострокове кредитування будівництва на селі. Також керівництво Харківської області порушило на рівні центральних органів влади питання розробки державної програми індивідуального житлового будівництва для учасників АТО.

«На відміну від наших побратимів у багатьох інших областях України, завдяки підтримці обласної державної адміністрації, ми можемо отримати дійсно хорошу землю, - говорить заступник голови ради Харківської обласної громадської організації «Союз ветеранів АТО» Юрій Корсунов. - Але, отримавши ділянку, кожен з нас мріє побудувати на ній будинок, і ми вдячні за те, що керівництво області та депутати Верховної Ради нас почули і взяли на себе відповідальність за реалізацію цих проектів».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram