ГоловнаПолітика

"Укртрансгаз" спростував постачання газу з Криму

Аксьонов продовжує стверджувати зворотне.

"Укртрансгаз" спростував постачання газу з Криму
Фото: EPA/UPG

Україна не отримує газ з тимчасово окупованої території Криму, написав прес-секретар "Укртрансгазу" Максим Белявський в фейсбуці.

"Україна не отримує газ з тимчасово окупованої території Криму, в "Укртрансгазу" такої інформації немає. Добове споживання газу Генічеськом становить 31,2 тис. куб. м, а місцевий видобуток на Арабатській стрілці продукує 33,6 тис. кубометрів блакитного палива. Газу вистачає. Тому висловлювання окупантів тільки самопіар і інформоперація", - повідомив Бєлявський.

Тим часом "голова" Криму Сергій Аксьонов продовжує стверджувати, що постачання газу в Генічеськ з Криму почалося в суботу.

"Вчора вентилі відкрили, тиск в газопроводі зрівнявся. У зв'язку з високою температурою повітря великого прокачування немає. Як тільки температура впаде, прокачування почнеться більш активно", - сказав Аксьонов журналістам у неділю.

Влада Херсонської області та Генічеська спростовує постачання російського газу з території Криму і стверджує, що механічна засувка з боку Генічеського району на газопроводі закрита.

Прес-служба Аксьонова ввечері в суботу повідомила, що Генічеськ і Генічеський район Херсонської області почали отримувати газ із півострова.

Раніше прес-служба Кремля повідомила, що російський президент Володимир Путін дозволив Аксьонову постачати газ із Криму в Генічеськ. Від жителів міста нібито надійшло відповідне прохання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram