ГоловнаПолітика

Білорусь кличе українських лікарів на зарплату $350

Для гастарбайтерів передбачено житло.

Білорусь кличе українських лікарів на зарплату $350
Фото: telegraf.by

Міністерство праці та соціального захисту Білорусі оновило перелік організацій та вакантних робочих місць для можливого працевлаштування громадян України.

Найбільш охоче українців хочуть бачити в ролі лікарів, медсестер, фельдшерів, лісників, кухарів, зоотехніків, операторів машинного доїння, пише "Інтерфакс-Україна".

У всіх випадках надається житлове приміщення - місце в гуртожитку або житловий будинок. Максимальну зарплату пропонують лікарям-терапевтам - 350 доларів, мінімальну - зоотехнікам і операторам машинного доїння - 125 доларів.

Найбільше працівників з України чекають в Мінській області: для них в столичному регіоні підготовлено 112 вакансій. На другому місці - Гомельська область (31 вакансія), на третьому - Вітебська (18). У Гродненській і Могилевській областях передбачено по 12 вакансій для громадян України, в Брестській - дев'ять.

Згідно з інформацією Мінпраці Білорусі, громадяни України, які бажають працевлаштуватися на території республіки, можуть займатися пошуком роботи самостійно, використовуючи загальнореспубліканський банк вакансій. Крім того, на сайті міністерства можна ознайомитися з переліком організацій та вакантних робочих місць для можливого працевлаштування громадян України.

Відповідно до білоруських законів "Про зовнішню трудову міграцію" і угоди про трудову діяльність і соціальний захист громадян України та Республіки Білорусь, які працюють за межами своїх держав, укладених між урядами двох країн, для працевлаштування на території Білорусі, в разі відсутності дозволу на постійне проживання в країні, громадянину України необхідно мати спеціальний дозвіл на право заняття трудовою діяльністю в Білорусі, який видається за клопотанням місцевого наймача підрозділом з громадянства і міграції управління внутрішніх справ обласного або Мінського міського виконавчого комітету за місцем реєстрації наймача.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram