ГоловнаПолітика

Наливайченко: українські спецслужби повинні забезпечити безпеку громадян, а не лякати суспільство

Лідер руху "Справедливість" закликав відкрити кримінальне провадження згідно з планом РФ організувати в Україні дострокові парламентські вибори.

Наливайченко: українські спецслужби повинні забезпечити безпеку громадян, а не лякати суспільство
Валентин Наливайченко
Фото: 24tv.ua

Українські правоохоронні органи, зокрема спецслужби, повинні забезпечити безпеку громадян, а не лякати суспільство.

Про це заявив лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко.

Силовики, за його словами, повинні діяти саме за таким принципом. У демократичній державі безпека людини - це головне завдання правоохоронних органів. Тому не про плани ворога треба розповідати і лякати власних громадян, а діяти.

"Професійно і відповідально хочу підкреслити, що українські спецслужби повинні забезпечувати безпеку громадян, а не лякати суспільство! Необхідно було вийти і сказати українському суспільству, на утриманні якого, до речі, ви перебуваєте: ми з цим впоралися, там попросили допомоги від Нацгвардії, інших колег, спільно нейтралізуємо загрозу. Якщо вона реальна, а не вигадана у високих кабінетах! "- зазначив екс-глава СБУ.

Він зазначив, що в пріоритеті правоохоронців має бути захист громадян від будь-яких загроз, передусім, від провокацій і провокаторів.

"Переглянув вчорашню прес-конференцію СБУ. Якщо заявляють, що є план радника президента Росії, і доведено, що інформація є правдивою - має бути негайно відкрите кримінальне провадження!" - додав лідер руху "Справедливість".

Нагадаємо, раніше в СБУ повідомили, що Росія має план дестабілізації ситуації в Україні в листопаді, яка називається "Шатун". Операція включає проведення масових акцій протестів по Україні для дискредитації органів державної влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram