ГоловнаПолітика

Львівська митниця пропустила 10 тис. авто без сплати мита

Відкрито кримінальне провадження за фактом службового підроблення.

Львівська митниця пропустила 10 тис. авто без сплати мита

Посадові особи Львівської митниці підробили документи і пропустили в Україну 10 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією без сплати ввізного мита.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

"Прокуратурою Львівській області 9 листопада 2016 року розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом внесення службовими особами Львівської митниці Державної фіскальної служби свідомо неправдивих відомостей в електронні журнали пунктів пропуску автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор". Зазначене дало можливість громадянам-нерезидентам із січня по вересень цього року ввезти на територію України понад 10 тисяч транспортних засобів іноземної реєстрації", - сказано в повідомленні.

Встановлюється розмір завданих збитків, спричинених несплатою ввізного мита на транспортні засоби, що перебувають на митній території України як тимчасово ввезені на термін до одного року і які на цей час не вивезені за межі України.

Нагадаємо, всього за період із січня по серпень в Україну було імпортовано 48 834 легкові автомобілі на суму 860 млн доларів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість ввезених іномарок зросла на 29%, а їх середня митна вартість збільшилася на 4,6 тисячі доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram