ГоловнаПолітика

Росія перетворює Крим на військовий плацдарм, - Чубаров

"Росія намагається шляхом виштовхування нелояльного і корінного населення півострова змінити демографічну й етнічну карту Криму", - вважає голова Меджлісу.

Росія перетворює Крим на військовий плацдарм, - Чубаров
Фото: 24tv.ua

Використовуючи методи радянської влади, Росія намагається витіснити нелояльне населення з Криму, оскільки утримання "зайвих" людей не входить у військові плани РФ.

Про це сказав представник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час ІІ Кримського форуму, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Росія цілеспрямовано перетворює Крим на потужний військовий плацдарм на південному фланзі НАТО. Відповідно, всі сторони життєдіяльності кримського суспільства, що перебувають поза інтересами і завданнями військового відомства Росії, не розвиваються. Очевидно, що в окупаційної влади немає потреби утримувати ту кількість населення, яка проживала в Криму станом на грудень 2014 року. Відтак Росія цілеспрямовано витісняє непотрібне населення. В першу чергу, це нелояльное до Росії населення. Кримські татари й етнічні українці, які демонструють своє неприйняття системи, зараховані до цієї групи... Росія намагається шляхом виштовхування нелояльного і корінного населення півострова Криму змінити демографічну й етнічну карту Криму", - завив він.

Зрозумівши, що кримські татари не підуть на поступки перед окупаційною владою, Росія перейшла до залякування. Люди почали зникати, а потім їх знаходили убитими, зауважує Чубаров.

"22 співвітчизники втратили свободу. Повернулися методи каральної психіатрії. 5 осіб піддають каральній психіатрії. Я звертаюся до правозахисників радянського часу - повернулося все те, що було у ваш час", - сказав Чубаров.

Нагадаємо, у Львові проходить ІІ Кримський форум і з'їзд дисидентів, приурочений 40-річчю створення Гельсінської групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram