ГоловнаПолітика

Представники зі Швеції та посол Узбекистану обговорили з головою Харківської ОДА питання інвестування в регіон

Зокрема йшлося про обмін досвідом зі шведськими партнерами у сфері ведення малого та середнього бізнесу.

Представники зі Швеції та посол Узбекистану обговорили з головою Харківської ОДА питання інвестування в регіон
Юлия Светличная
Фото: сайт ХОДА

10 листопада Юлія Світлична провела дві міжнародні зустрічі, підсумком яких стане підписання меморандуму з Міжнародною радою шведської промисловості в Україні, а також розширення співробітництва регіону з Узбекистаном.

"Ми створюємо нову міжнародну інфраструктуру, даємо можливість бізнесу знаходити нових партнерів і нові ринки збуту і будемо надавати всіляке сприяння інвесторам", - зазначила керівник Харківської ОДА.

Саме можливі напрямки співпраці у бізнес-сфері стали головною темою для обговорення під час двох зустрічей, проведених Юлією Світличною. З представником Міжнародної ради шведської промисловості в Україні Генріком Голлгреном глава Харківської області домовилася про реалізацію низки спільних проектів. Зокрема йшлося про обмін досвідом зі шведськими партнерами у сфері ведення малого та середнього бізнесу, а також про співпрацю в питаннях, що стосуються бюджетного процесу та гендерної рівності. Також розглянули можливості залучення партнерів з Харківської області до реалізації вже наявних проектів шведської сторони у сфері дигіталізації (переведення інформації в цифрову форму) і створення "розумного" бізнесу.

Глава іноземної делегації висловив переконання в тому, що Харківська область має величезний потенціал і, що тут створені всі умови для розвитку бізнесу.

Сторони також домовилися про те, що найближчим часом буде підписано чотиристоронній меморандум між Харківською ОДА, Асоціацією приватних роботодавців, Європейською бізнес-асоціацією і Міжнародною радою шведської промисловості в Україні.

"Ми плануємо підписати меморандум якнайшвидше. І сподіваємося, що цей документ стане дуже хорошим поштовхом для нашої співпраці в майбутньому", - підкреслив Генрік Голлгрен.

З послом Республіки Узбекистан в Україні Алішером Абдуалієвим Світлична обговорила співпрацю у промисловій сфері та бізнесі. Вона повідомила, що керівництво регіону готове взяти участь у створенні бізнес-майданчика для зустрічей та обміну досвідом представників зацікавлених підприємств Харківської області та Узбекистану.

"Ми зараз зацікавлені в тому, щоб залучити представників наукових кіл та підприємств для реалізації великих проектів у сфері енергетики, хімії, переробки плодово-овочевої продукції і так далі. Ми плануємо реалізувати ці проекти вартістю 60 млрд дол. до 2030 року. Ці напрямки для нас дуже цікаві, і харківські підприємства можуть взяти участь у них", - у свою чергу зазначив Алішер Абдуалієв.

Посол назвав Харківську область перспективним партнером для Узбекистану і відзначив великі можливості для експорту продукції харківських підприємств у свою країну.

На завершення зустрічі голова ХОДА також запросила посла Узбекистану очолити делегацію своєї країни на IX Міжнародному економічному форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!", який пройде в Харкові восени 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram