ГоловнаПолітика

Відповідальність за провал американської політики України несуть МЗС і посол України в США Чалий, - М. Лубківський

Давати помилкові рекомендації Центру підтримувати на виборах того чи іншого кандидата - груба дипломатична помилка.

Відповідальність за провал американської політики України несуть МЗС і посол України в США Чалий, - М. Лубківський
Маркиян Лубкивский
Фото: Макс Требухов

Відповідальність за провал американської політики України, зокрема на прикладі президентських виборів у США, несуть МЗС і особисто посол України в США Валерій Чалий. Так на своєму Facebook прокоментував поведінку представників української влади досвідчений посол, координатор Руху "Справедливість" Маркіян Лубківський.

Як колишній посол він зазначив, що давати помилкові рекомендації Центру підтримувати на виборах того чи іншого кандидата і не підтримувати стосунків з усіма учасниками перегонів - груба дипломатична помилка, яка може мати серйозні наслідки для розвитку двосторонніх відносин.

"Я працював і був свідком багатьох виборів в країнах Балканського регіону, але ніколи не дозволяв собі робити помилкові прогнози, дезорієнтувати Центр, обмежити контакти зі штабом одного з кандидатів", - зазначає дипломат.

Керівництво України зробило недалекоглядну ставку лише на одного кандидата, - Лубківський

Таке враження, що зовнішньополітичне відомство України взагалі не мало інформації про перебіг президентської кампанії в США, а посол Чалий переконував Київ, що перемогу на виборах на 99% отримає кандидат від демократів, зазначає Лубківський.

Очевидно, що наше посольство у Вашингтоні зробило ставку на штаб Клінтон, не маючи жодних контактів високого рівня зі штабом Трампа.

Тому зараз спроби заступника глави адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва рятувати ситуацію і давати правильні сигнали новому президенту США і його команді - це спроба зберегти хорошу міну при поганій грі МЗС і посла Чалого, обурюється він.

Нагадаємо, напередодні посол в США Валерій Чалий заявив, що перемога республіканця Дональда Трампа на виборах президента США прискорить ухвалення законопроекту про постачання летальної зброї в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram