ГоловнаПолітика

Україна виконала всі умови для безвізу, - єврокомісар Ган

Порошенко і Ган обговорили низку актуальних питань порядку денного саміту Україна-ЄС.

Україна виконала всі умови для безвізу, - єврокомісар Ган
Фото: EPA/UPG

Комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і переговорів із розширення Йоганнес Ган укотре наголосив, що Україна виконала всі умови для введення безвізового режиму з ЄС.

Про це він заявив під час телефонної розмови з Петром Порошенком, повідомляють на сайті президента.

"Комісар ЄС запевнив у незмінній і послідовній підтримці України з боку ЄС у питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності, а також всебічного сприяння реформам", - ідеться в повідомленні.

Порошенко і Ган домовилися активізувати зусилля для забезпечення ефективного проведення саміту "Україна-ЄС" 24 листопада 2016 року в Брюсселі.

Порошенко подякував за підтримку України, висловлену у вітальному листі голови Європейської Ради Дональда Туска і президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера на адресу новообраного президента США Дональда Трампа.

"Співрозмовники також відзначили важливість збереження трансатлантичної єдності та готовність тісно співпрацювати з новою президентською адміністрацією США для допомоги Україні в протидії російській агресії", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій висловив упевненість у тому, що українці отримають безвіз до річниці Революції гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram