ГоловнаЕкономікаФінанси

Заступник голови Нацбанку заявила про прослуховування

У ЗМІ "злили" записи її переговорів з Зінковим і Кауфманом.

Заступник голови Нацбанку заявила про прослуховування
Фото: flickr/НБУ

Заступник голови Національного банку Катерина Рожкова заявила, що її прослуховують.

Про це йдеться в коментарі Рожкової з приводу публікації в ЗМІ телефонних розмов із бізнесменом, акціонером "Платинум Банку" Борисом Кауфманом і радником голови "Платинум Банку" Дмитром Зінковим.

Вона підтвердила, що записи справжні.

"Я готова розповісти слідчим Національного антикорупційного бюро України або інших правоохоронних органів про кожну розмову, яка в мене відбувалася з акціонерами та менеджментом банків. Разом із тим хочу звернутися до правоохоронних органів із проханням перевірити, хто і на яких підставах прослуховує мої телефонні розмови і потім розголошує їх. Адже подібні провокації можуть негативно вплинути на становище того чи іншого банку, а в підсумку і банківської системи загалом", - заявила вона.

Водночас Рожкова відзначає, що переговори з менеджментом і акціонерами банків - це звичайний робочий процес. Вона час від часу розмовляє з представниками всіх банків - "від найбільшого банку ("Приват") і до найменшого ("Гефест")".

Нагадаємо, 27 жовтня в будинку Рожкової Національна поліція проводила обшук у рамках розслідування банкрутства ВАТ "Банк Михайлівський".

Рожкова стала заступником голови Національного банку в січні, вона перейшла на цю посаду з посади директора Департаменту НБУ з банківського нагляду.

Рожкова в 1998-2005 роках працювала в банку "Аваль", у 2006-2008 роках - в "Ерсте Банку". Потім вона деякий час очолювала Департамент безвиїзного нагляду в НБУ, після чого протягом 2010-2013 років була заступником голови правління "Фінбанк". З 2013-го по 2015 рік працювала в правлінні "Платинум Банку", в тому числі виконувала обов'язки голови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram