ГоловнаПолітика

Україна приєдналася до Європейського кодексу соціального забезпечення

"Уряд намагатиметься адаптувати національне законодавство до стандартів ЄС", - зазначив віце-прем'єр.

Україна приєдналася до Європейського кодексу соціального забезпечення
Фото: kmu.gov.ua

У четвер, 10 листопада, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в Страсбурзі підписав Європейський кодекс соціального забезпечення.

Про це повідомляє Урядовий портал.

За словами віце-прем'єра, питання дотримання соціальних прав і гарантій набувають особливої гостроти в періоди кризи, коли уряд вдається до жорсткої економії бюджету.

"Україна за останні два роки зазнала найбільше випробувань за часів своєї 25-річної незалежності через військову агресію на Донбасі й анексію Криму. Але Україна чітко обрала свій європейський шлях - проведення демократичних реформ і впровадження в суспільну практику основних європейських цінностей", - сказав Розенко після церемонії підписання.

Він також зазначив, що уряд України проводить реформи в соціально-трудовій сфері для забезпечення соціальних прав громадян, гарантованих Європейською соціальною хартією, підписантом якої Україна є з 2007 року.

"Саме ст. 12 Хартії визначає, що сторони зобов'язуються підтримувати систему соцзабезпечення на задовільному рівні, принаймні на такому, який дорівнює рівню, необхідному для ратифікації Європейського кодексу соціального забезпечення", - зазначив він.

"Підписавши цей Кодекс, Україна зробила надзвичайно важливий крок, після якого на нас чекає копітка робота на шляху до його ратифікації, а надалі приєднання України в повному обсязі зі ст. 12 Європейської соціальної хартії (переглянутої)", - додав Розенко.

Він також запевнив, що уряд і надалі намагатиметься адаптувати національне законодавство до стандартів ЄС.

Фото: facebook.com/pavlo.rozenko

Нагадаємо, в червні президент підписав закон, який підвищує соціальні стандарти з 1 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram