ГоловнаПолітика

НАБУ передало до суду звинувачення проти топ-менеджерів "Нафтогазу" й ОПЗ

Щурікову і Переломі закидають розтрату 205 млн гривень.

НАБУ передало до суду звинувачення проти топ-менеджерів "Нафтогазу" й ОПЗ
Фото: 112.ua

Національне антикорупційне бюро передало до суду обвинувальний акт проти колишнього голови наглядової ради найбільшого виробника аміаку і карбаміду Одеського припортового заводу (ОПЗ) Сергія Переломи і першого заступника голови правління заводу Миколи Щурікова.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Детективи НАБУ за погодженням з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 8 листопада направили в суд обвинувальний акт щодо Сергія Переломи і Миколи Щурікова", - сказано в ньому.

Підозрювані ознайомилися з матеріалами слідства, які разом з обвинувальним актом передано на розгляд до суду. Якщо вина обвинувачених буде доведена в суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, Миколу Щурікова і Сергія Перелому в липні затримало НАБУ. Суд першої інстанції призначив Переломі заставу 80 млн гривень, Щурікову - 40 млн гривень. Вони сплатити заставу не змогли і провели за ґратами близько двох тижнів, поки апеляційний суд не відпустив їх під домашній арешт. Щурікову і Переломі закидають розтрату 205 млн гривень в період з травня по грудень 2015 року шляхом закупівлі природного газу за завищеними цінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram