ГоловнаПолітика

Аласанія подасть свою кандидатуру на голову НСТУ

Колишній голова НТКУ має намір судитися з владою за повноцінне фінансування.

Аласанія подасть свою кандидатуру на голову НСТУ
Зураб Аласания
Фото: Конгрес культури

Колишній гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія братиме участь у конкурсі на голову правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ).

Про це він написав у фейсбуці.

"Заява про звільнення гендиректора НТКУ обійшлася владі в 100 мільйонів. Саме стільки вони додали в новий проект бюджету, де ці гроші додатково передбачені для Національної суспільної телерадіокомпанії України. З "панського плеча"? Не пролізе. Згідно із законом - не 970 млн, а 1,2 млрд. А якщо у вас пролізе - то перше, що я зроблю, якщо пройду конкурс на голову правління НСТУ - [подам] позов проти Кабінету Міністрів України. За зухвале порушення закону. Дати їм можливість обійти один раз - сядуть на голову і звісять ніжки на всі наступні роки", - зазначив Аласанія.

Нагадаємо, 1 листопада Аласанія написав заяву про звільнення за власним бажанням. Своє рішення він пояснив тим, що Міністерство фінансів включило бюджет Євробачення-2017 у бюджет Національного суспільного телебачення України. В результаті з 1,2 млрд гривень, які передбачені законом для НСТУ, у компанії з урахуванням усіх виплат залишиться тільки 193 млн гривень на розвиток. Через кілька днів Аласанію звільнили.

Національна суспільна телерадіокомпанія (НСТУ) повинна об'єднати всі державні телерадіокомпанії.

Передбачається, що НСТУ не буде залежати від влади.

Конкурс на голову правління НСТУ повинні оголосити на початку наступного року. Напередодні голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко спрогнозував, що конкурс пройде в березні 2017 року. Однією з причин такого кроку Аласанії Наливайко назвав бажання балотуватися на голову НСТУ у статусі медійного експерта, а не голови НТКУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram