ГоловнаПолітика

Абромавичус після відставки Саакашвілі заявив про перешкоди прихильникам реформ в Україні

На думку екс-міністра, відставка Саакашвілі не поліпшить ситуацію на "фронті" боротьби з корупцією в Одеській області.

Абромавичус після відставки Саакашвілі заявив про перешкоди прихильникам реформ в Україні
Фото: dyvys.in

Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, коментуючи заяву голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі про відставку, заявив, що в Україні ті, хто домагався змін, отримали багато перешкод.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Керівництво України, стиль його роботи не підходять до тих викликів, які стоять перед країною в той час, коли ми живемо. Люди, які прийшли до влади після революції, вимагають більше заохочення і повноважень. Цим людям не дали справжніх шансів", - заявив Абромавичус.

На його думку, відставка Саакашвілі не поліпшить ситуації на "фронті" боротьби з корупцією в Одеській області.

"Навколо нього (Саакашвілі - ред.) зібралося стільки молодих енергійних реформаторів. Але очевидно, що, як завжди, не було достатньої підтримки з боку центрального уряду. А з правильною підтримкою всі ми могли б зробити набагато більше", - сказав Абромавичус.

Раніше в понеділок голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі оголосив, що подає у відставку. Він пояснив це рішення, за його словами, корупцією в регіоні і відсутністю підтримки з боку влади в Києві. Абромавичус теж на початку лютого заявив про відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України, назвавши вирішальними причинами звільнення неможливість подолати корупцію і конфлікт з першим заступником керівника фракції "Блок Петра Порошенка" Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагався розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

У квітні НАБУ повідомило, що заява Абромавичуса про тиск з боку Кононенка не отримала підтвердження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram