ГоловнаПолітика

Голова консультативної місії ЄС назвав недоречними жарти в деклараціях

"Жарти під час виконання закону - це перш за все етична і моральна відповідальність".

Голова консультативної місії ЄС назвав недоречними жарти в деклараціях
Фото: Укринформ

Голова консультативної місії Євросоюзу Кястутіс Ланчінскас назвав недоречними жарти в деклараціях.

"Я можу сказати свою думку: депутат - це обранець народу. Він представляє людей. Він повинен бути зразком. Такі жарти над законом, який ухвалено ними самими, на мою думку, недоречні", - сказав він в суботу в коментарі РБК-Україна.

Голова місії зазначив, що депутати повинні нести етичну моральну відповідальність за свою поведінку. "Він законодавець, він брав участь в розробці і прийнятті цього закону, і жарти під час виконання закону - це перш за все етична і моральна відповідальність, а потім вже і інші відповідальності", - додав Ланчінскас.

При цьому він зазначив, що запуск системи електронних декларацій є важливим етапом очищення країни від корупції. "Ми це вітаємо, як великий крок у боротьбі з корупцією. Е-декларування - це один з найефективніших способів запобігання корупції. Ви починаєте, в цьому році це було зроблено вперше. Потрібно не зупинятися і йти вперед", - зазначив він.

Високопоставлений литовський поліцейський Кястутіс Ланчінскас очолює місію ЄС з 1 лютого 2016 року.

Місія є одним з центральних елементів ЄС у посиленні підтримки української влади після Євромайдану. Вона була заснована в 2014 році після підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка включає створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі. В її мандат входить підтримка українських державних органів у реформуванні сектора безпеки.

Нагадаємо, нардеп Володимир Парасюк вказав у своїй декларації "годинник від Святого Миколая", нардеп Сергій Мельничук - "трильйон гривень", нардеп Олег Ляшко - вила, нардеп Андрій Лозовий - партійний квиток, міністр внутрішніх справ - сценарій "про депутата каплінеізпартіїпростихлюдей, який разом блевочкіним і столяровою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram