ГоловнаПолітика

Гройсман заявив, що більше не зберігає гроші готівкою

"Декларацію ми подали за 2015 рік. У 2016 році ситуація абсолютно інша".

Гройсман заявив, що більше не зберігає гроші готівкою
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що більше не зберігає гроші готівкою.

У своїй декларації за 2015 рік голова уряду зазначив, що разом з дружиною зберігає готівковою 4 млн грн, 1,24 млн доларів і 460 тис. євро.

Але 4 листопада в ефірі "Шустер Live" Гройсман заявив, що поклав гроші в банк. "Декларацію ми подали станом на 2015 рік. У 2016 році, що стосується моєї декларації, ситуація абсолютно інша щодо мого стану і моїх коштів - вони перебувають в банківській системі", - заявив він.

Гройсман пояснив, що зберігав гроші готівкою з часів Віктора Януковича, щоб їх неможливо було заблокувати в банку і, наприклад, шантажувати цим. "З іншого боку, я думаю, що і банківська система була хвора. Більшість банків не були реальними банками, це була система, щоб вийти на ринок, пообіцяти людям великі відсотки, потім забрати гроші і вивести їх за кордон або забрати якимось іншим чином", - сказав він.

Гройсман також розповів про походження свого капіталу.

"Я з 1995 року був підприємцем, я працював по 2005 рік в бізнесі, і мені Господь Бог допоміг стати фінансово незалежним. Коли я перший раз обирався міським головою Вінниці, мені було 28 років. Я прийшов уже зі своїм статком, зі своїм майном. Сьогодні я підтвердив тільки те, що у мене було задекларовано завжди. У мене була нерухомість, - і вона залишається у мене, - яку я завжди здавав в оренду. Я за це жив і накопичував свої статки", - розповів Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram